Fundació: viure l' ètica

Escrito por jesusricartmorera 22-02-2012 en General. Comentarios (0)

 

Fundació per viure l’ ètica.

Alguns, després de passar-nos 3/4 parts de la vida enrolats en causes socials i en desitjos paradisiacs i adonar-nos que van passant els temps i succeint-se els moviments i les campanayes reinvindicatives sense que l’ esser humà deixi de ser bàsicament l’ animal perdulari que és, veiem que al menys el reducte personal de l’ètica ha d’ estar assegurat contra tot suborn i que al menys allò que no es pot implementar a escala general es pot intentar fer a escala particular tractant de trobar formes de vida comunitàries.

 http://jesusricartmorera.blogdiario.com/img/dibujodemujerCadiz.jpg

Proposem la idea de fer una fundació per l’ ètica  en un espai periurbà o neorrural amb suficient extensió en nombre d’ hectàrees que faci de seu d’ acollida d’ activitats culturals i de trobades de moviments reinvidicatius o d’ empreses amb projectes fora de cobidices i especulacions i serveixi també com lloc de residència. Que sigui tant un centre de projeccions i dinamitzacions culturals com un espai de residència de qui també vulgui trobar una alternativa a no passar els darreers anys de la seva vida a mercè d’ una residencia d’ avis i tampoc fer-ho sota l’aixopluc dels seus fills.

La idea genèrica es trobar una finca rural  el mes planera possible amb una casa peiral en condicions per habitar que faci de seu dels serveis i recursos comunitaris (des de la biblioteca la bugaderia, des del menjador a les sales de reunions, des del taller de reparacions a l’ estudi de gravació, des de la cabina de massatges a la sauna,…) que aniriem implementant d’ acord a les reformes que fessin falta i repartits per la zona de la demarcació habitatges individuals amb un criteri d’ estètica i d’ interdistància (bungalows o cases prefabricades).

La idea es trobar un espai amb bosc, zones d’ ombra i també algunes clarianes, que estigui comunicat per pista no gaire lluny de l’ asfalt, que tingui rierol o manantial propi i que no estigui atravessat per torres de metall amb cables d’alta tensió elèctrica.

El regim juridic de l’ associació seria el de Fundació ( a no ser de que trobem una fòrmula legal millor) perque amb un mínim de capital el projecte no admeteria cap mena d’especulació que s’ apartés del estatuts i disseny de futur que es decidís.

Hem pensat en diferents maneres participatives i quotes econòmiques de col.laboració. Pot ser perfectament un projecte intergeneracional i un lloc on no es faci fàstics a la vellesa i es consideri que la creativitat i el talent poden ser mantinguts fins el darrer últi de la vida que es disposi. Un lloc on la dignitiat sigui una constant i arribat el momert l’ eutanàsia o mort digne sigui una opció lliure.

El regim de vida comunitària es sempre desigual, per això entenem la necessitat d’ un espai de privacia (el de cada cau particular on poder dormir i dutxar-se i preparar-se un tè) on cadascú gestioni les seves particulars neurosis i un cau polar o cèntric de trobada i de vida col.lectiva seguint unes pautes d’ organització endreçada i respectuosa amb els recursos i –obviament- el medi ambient.

El projecte pot ser compartit per gent de totes les edats per fer un trasvàs i fluxe d’ experiencies bidireccionals: la gent més gran pot ensenyar coses del passat per ser testimonis directes de la historia i la gent més jove pot aportar coneixements de noves tecnologies i transmetre altres energies entusiastes. En quant al desigual nivell de participació econòmica es un tema a parlar. El que sí pot ser possible son diferents nivells de col.laboració tant de qui tingui mes capital a aportar com de qui en tingui menys o fins i tot no en tingui cap però vulgui colaborar amb la seva força de treball i d’ ingeni.

+info: jesusricart@hotmail.com, vicmales@hotmail.com,